Inhimillinen tekijä tv-ohjelmassa

Inhimillinen tekijä tv-ohjelmassa

perjantai 3. helmikuuta 2023

Älyttömiä puheita translaista

 Kansanedustaja Sari Tanuksen (KD) puoliso ja eduskunta-avustaja Jukka Salmi on 2.2.2023 Iltalehden ja Iltasanomien mukaan julkisesti ilmoittanut vaihtavansa sukupuoelnsa ja viettävänsä sen jälkeen runsaasti aikaa eduskunnan naisten saunassa.

Ilmoitus on nostattanut aiheellisen tyrmistyksen ja kyselyn. Tätäkö on eduskunta-avustajien henkinen taso? Tätäkö on kristillisdemokraattinen politiikka?

Iltasaonomissa Sari Tanus selittää, että  "päivitys ei ollut loukkaava, vaan sen tarkoituksena oli nostaa esiin läpiviedyn lain heikkouksia." (IS 2.2.2023) MInun käsittääkseni eduskunnan pöytäkirjoista löytyy useita dokumentteja siiä, että noita lain tuulesta temmatuja heikkouksia on epäilty ja paisuteltu.

Ilmoitan olevani vahvasti sitä mieltä, että Salmen päivitys nimenomaan oli loukkaava, asiaton ja kielteisesti seksistinen.

Tällä kertaa asiatonta lausuntoa ei sentään selitetty vitsiksi. Vitsin varjolla on puhuttu ja kirjoitettu aivan liian paljon pahaa.

Tunnen jollakin tasolla kymmeniä transsukupuolisia tai transtaustaisia ihmisiä. En osaa mieltää heistä yhtäkään tirkistelijäksi tai vippaskonstien käyttäjäksi. Heille se on äärimmäisen vakava ja tärkeä asia. He kyselevät: - Saanko olla totta?

Toisin ajattelevat möläytteljäpoliitikot, jotka epäilevät ihmisten hetken mielijohteesta muuttelevan identiteettiään. Transsukupuolisten joukosta en ole sellaista havainnut. TS kun ei ole hetken oikku, vaan syvältä elämää kouriva pysyvä ominaisuus.

Vielä kerran tiedoksi: sukupuolta ei voi vaihtaa. Tiettyjä asioita voi korjata.