Inhimillinen tekijä tv-ohjelmassa

Inhimillinen tekijä tv-ohjelmassa

keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Sateenkaarikansa kuuluu kirkon sisälle

Kotimaa24.fi -blogissaan Risto Rautkoski osoittaa ovea koko sateenkaariväelle. Pois kirkosta, perustakaa oma yhdistys, älkää olko loukkauksena kunnon kristityille.

Kirjoitus on saanut toistakymmentä sivua kommentteja. En ihmettele.

Minua kylmää, kun kristittyjä käydään ajamaan pois kirkosta sukupuoli-identiteetin tai suuntautumisen takia.

Yhtä hyvin voisi karkoittaa vaikkapa sinisilmäiset, vasenkätiset tai kiharatukkaiset. Hekin poikkeavat enemmistöstä eivätkä hekään ole osaansa valinneet.

Muuan nasaretilainen ei harrastanut pois ajamista (mitä nyt kaupustelijat ja rahanvaihtajat), vaan kutsuvaa toimintaa. Hän ei rakennellut eroja, vaan kokosi. Kärsivää hän armahti, ei käskenyt ulos.

Rautkoski muuten pistää yhtäläisyysmerkit homojen ja sateenkaaritoiminnan välille. Mihin hän unohtaa kaikki muut HLBTI-ihmiset ja sen, että useimmat tulevat myös sateenkaarimessuihin perheenjäsenten, sukulaisten tai ystävien kanssa?

Kokemukseni mukaan "sateenkaarikansa" ei pydä erioikeuksia, vaan edes murusia siitä, mitä muut saavat automaattisesti. Eri tilaisuuksia on ollut pakko järjestää, kun "kunnon ihmisten" jumalanpalveluksissa on niitä, jotka fyysisesti tai henkisesti heittävät ulos erilaiset.

Kun vielä näkisin päivän, jolloin seurakunnan yhteyteen kaikki olisivat oikeasti tervetulleita!