Inhimillinen tekijä tv-ohjelmassa

Inhimillinen tekijä tv-ohjelmassa

maanantai 18. helmikuuta 2013

Mitä väliiMoni tuntuu olevan huolissaan ateismin kasvusta. Itse olen viisaammiltani kuullut, että sitä ei oikeastaan tapahdu. Päinvastoin: valtioateismiin pakotetuista maista on vapauduttu erityisesti Itä-Euroopassa ja entisen Neuvostoliiton suunnalla.

Se mikä Euroopassa kasvaa on maallistuminen eli sekularisaatio.

Vapautuminen ei tuonutkaan uskonnon renessanssia ja uutta elämää, vaan länsimaisuuden kielteiset puolet kuten kovan markkinatalouden.

Enää ei ole ateismin pakkosyöttöä ja vaadittua taistelua uskontoa vastaan, mikä itse asiassa saattoi kääntyä uskontojen eduksi. Nyt on välinpitämättömyyttä. Usko ja uskonto ovat asioita, joita vastaan ei taistella, koska niille ei enää ole sijaa elämässä. Ei vain osu kohdalle. Ei kolahda, ei millään lailla.

Hienompi nimi tuolle välinpitämättömyydelle voisi olla ignorismi.

Isossa kirjassa puhutaan mm. penseydestä, siitä ettei olla kuumia eikä kylmiä.

Tarttis tehdä jotakin. On helppo heitellä sloganeja kuten ”Kiittimet ristiin, evankelioikaa kansat evankelioimaan kansoja, antakoon pasuuna selvän äänen. ” Iskusanat eivät riitä. Tarvitaan sisältöä.

Tietenkin tulee uskoa siihen, että Jumala itse toimii kuten parhaaksi näkee. Mutta ehkä hän näkee parhaaksi, että mekin teemme jotakin.