Inhimillinen tekijä tv-ohjelmassa

Inhimillinen tekijä tv-ohjelmassa

torstai 20. elokuuta 2009

Tutkimukseni julkaistaan!

Eilen illalla tuli Mikko Malkavaaralta puhelinviesti, että Diakonian tutkimuksen seuran (DTS) eli työnantajani hallituksen puheenjohtaja Kari Latvus on sitä mieltä, että päätyöni "Diakonian kommentoiva bibliografia 1989-2009" on niin tasokas, että he haluavat julkaista sen kokonaan (lähes 100 sivua) aikakauskirjansa Diakonian tutkimus 5-vuotisjuhlanumerossa 2/2009 vielä tänä syksynä. Samaa mieltä ovat muutkin kuulemani hallituksen jäsenet, ja sen on aikamoinen JIHUU:n aihe.

Mutkana matkassa on viimeistelyn ja täydennyksen todella kireä aikataulu. Jos kaiken pitää olla painokunnossa 15.9. tulee kiire, ja tekstiin jää epätarkkuutta ja rosoa. Vielä enemmän minua vaivaa, että jotakin tärkeääkin voi jäädä pois, kun aikataulu olisi 1,5 kk kireämpi kuin aiemmin suunniteltu. Aika näyttää, tehdäänkö näin vai siirretäänkö julkaisuaikataulua, esim. lehden ilomestymistä, tai sitten numeroon 1/2010.

Tutkimus julkaistaan vähän myöhemmin, ehkä 27.11. DTS:n seminaarissa, nettiversiona monenlaisine hakupalveluineen (indeksointi). Sitä versiota DTS itse sitoutuu päivittämään.

Mutta pääasia on se, että olen saanut arvostetuilta tieteentekijöiltä merkittävää tunnustusta osaamisestáni. Se tuntuu todella hyvältä, kun edellinen varsinainen tieteellinen työskentelyjakso sijoittui vuosiin 1992-94 (ylempi pastoraalitutkinto, joka vaaditaan asessorin ja tuomiorovastin virkoihin).

Saas nähdä, mikä minusta tulee isona.