Inhimillinen tekijä tv-ohjelmassa

Inhimillinen tekijä tv-ohjelmassa

lauantai 16. lokakuuta 2010

TV:n suuri homoilta - yli 10.000 lähti kirkosta

Medialla on valtaa ja vaikutusta. Muutamassa päivässä on TV:n homoilta johtanut yli 10.000 lähinnä nuoren ja keski-ikäisen ihmisen eroon kirkosta. Päivi Räsänen, Sonja Falk ja eräät muut äärimmäisen jyrkkine mielipiteineen eivät tunnista itselleen siitä mitään vastuuta.

Mikko Malkavaara FB-sivullaan selostaa, miten uuspietismin kirkkonäkemys on äärimmäisen ahdas, vain samanmielisistä "oikeista" uskovista koostuva. Muut saavat mennä. Nyt mennäänkin niin että ovipielet paukkuvat.

Jani Toivola, Jari Tervo ja eräät muut ovat korottaneet äänensä. Osittain heidän kritiikkinsä menee ohi, ja minusta ero ei ratkaise mitään, mutta perusasiassa he ovat oikeassa. Kansa mieltää kristillisen liiton ja uuspietismin poliitikkojen kannat kirkon ahdasmielisyydeksi ja äänestää jaloillaan. Ei haluta olla mukana porukassa, joka syrjii, tuomitsee, vie ihmisarvon.

Nyt ollaan tilanteessa, jossa ääripäät vahvistuvat ja keskivaiheilla ollaan ymmällä.

Media rakastaa vastakkainasetteluja, ja homoillan järjestäjät osuivat napakymppiin valitessaan keskustelijoiksi niitä, jotka eivät yritäkään keskustella, vaan julistelevat totuuksiaan toisten yli.

Suomessa on paljon myös tolkullisia kirkon vastuun kantajia. Eikö heitä olisi voinut kutsua mukaan? Niitä jotka näyttäisivät, että vaikeista asioista eri mieltä olevat mahtuvat saman pöydän ääreen ja että toista voi kunnioittaa?

Nyt vahinko on jo tapahtunut. Minkäänlainen missio ei kalasta takaisin niitä kymmeniä tuhansia, jotka ovat mielesä syvästi pahoittaneet ja jotka nyt ovat jo eronneet tai sitä harkitsevat.

Ihan vain tiedoksi päiviräsäsille, että homotaipumus koskettaa välittömästi noin 10 % suomalaisista. Useimmilla heistä on vanhemmat, sisarukset, ehkä omakin perhe. Heitä syrjimällä satutetaan isoa osaa kansasta. Se ei myöskään ole luonnotonta, koska luonnossa on valtava määrä esimerkkejä homosuhteista. Enkä voi ymmärtää PRäsäsen kantaa, että homo saa olla, mutta ei ilmentää itseään. Yhtä loogista kuin että silmät saa olla, mutta niillä ei saa katsoa.

En itse katso olevani homo, mutta syvältä sattuu, kun heitä lyödään tutkimatta. Tuli minulta vuodatus ja tunteella. Minä ja lukemattomat muut, jotka teemme työtä sateenkaariväen parissa, saimme taas lunta tupaan, ja monien kanssa joutuu pitkään selittämään, mikä on kirkon kanta ja mikä ei.

Klassinen kysymuys: Mitähän Jeesus olisi sanonut homoillan keskustelussa?