Inhimillinen tekijä tv-ohjelmassa

Inhimillinen tekijä tv-ohjelmassa

keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Pariisiin lähdössä

Perjantaiaamuna pääsen sitten lähtemään Pariisiin. Euroopan sateenkaariperheiden liitto Nelfa on kutsunut minut luennoimaan teemasta "Love makes a family - but what about God?". Sitä on ollut ilo valmistella. Nyt on valmiina 8 sivua ja Power Point esitys. In English.

En todennäköisesti pysty sanomaan mitään sellaista, mitä huomattava osa kuuljoista ei jo tietäisi. Pystyn kuitenkin kuvaamaan eräitä vähittäisiä tai pieniä muutoksia, joista toivon tulevan jotakin isompaa, ja välittämään edes rahtusen toivoa ihmisille, joita on potkittu päähän ja vedetty kölin ali ihan tarpeeksi monta kertaa.

Pariisissa en ole koskaan käynytkään. Konferenssi on kolmepäiväinen, ja tulen melko lailla saman tien kotiin. Voi siis kuvailla Espace Reuillyn interiöörin hyvinkin, mutta tuskin Moulin Rougea tai Pigallea...

Matkailu avartaa. Auttaa se myös näkemään, että tietyt ongelmat ovat yhteisiä.

Sukupuolineutraali avioliitto on muuten voimassa 7 Euroopan maassa: Ruotsi, Norja, Islanti, Hollanti, Belgia, Espanja, Portugal. Metkaa että muutama Etelä-Euroopan ns. katolinen maa on reippaasti Suomea edellä.