Inhimillinen tekijä tv-ohjelmassa

Inhimillinen tekijä tv-ohjelmassa

lauantai 24. marraskuuta 2012

Jumala piilossa

Muokkaa
Monen kokemus on, että Jumalan valta ei ns. näy missään.

Helpommin näkyy se valta, jota käyttää kulmakunnan kingi, pikkupomo, pääministeri tai se iänikuinen, kasvoton markkinavoima.

Mutta Jumala – piilossa on ja pysyy. Hienosti sanottuna hän on absconditus, salattu, ja Paavalin ajatuskuluista päästään siihen, että Jumala kätkeytyy vastakohtiinsa. Äärimmäinen voima heikkouteen, valo pimeyteen, armo sinne missä armottomimpia ollaan.

Mutta miksi hän kätkeytyy? Tulisi esiin! Pitäisi kunnon tiedotustilaisuuden ja sanoisi, ettei tämä nykyinen peli vetele, tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi. Tai mitä asiaa hänellä nyt olisikaan.

Ja kuitenkin… Juuri siinä järjenvastaisessa heikkoudessaan ja vaatimattomissa kuvioissaan Jumalan sana voi kolahtaa perille. Aivan päin honkia suunniteltu tiedonjulkistus pojan syntymästä on yhä lukemattomien mielessä.

Tai tarina Unkarin kansannousun jälkeen. Muuan mielipidevaikuttaja istui tuomiotta yli kaksi vuotta kunnes huomattiin, että hän oli syytön. Vallanpitäjät olivat vaihtuneet ja yksi ja toinen vapisi miettiessään, millainen kosto odotti. Vapautettu sanoi: - Kostoni on aivan hirveä. Ette pääse siitä ikinä eroon. Siitä, että minä annan anteeksi.